Logeinfo

Alla Bröder tillönskas ett Gott Nytt År 2022

_____________________________________________________________________

Återintagning av tidigare ordensbröder
Glädjen var stor då vi den 25 november genomförde en högtidlig återinvigning av bröderna
John Staffas och Göran Bondegård.


Eubatreception med utdelning av Veterantecken och Stjärntecken.
Eubatmötet den 11 november 2021 innebar reception av en broder samt utdelning av exregalier, två veterantecken samt två stjärntecken.
Logens ämbetsmän genomförde en fin och minnesvärd reception med utdelning av exregalier. Storlogeämbetsmän från Järnbäraland genomförde teckenutdelningar på ett ritualenligt sätt.

Storlogemöte i logen Alir
29 och 30 oktober 2021 stod vår loge värd för storlogen Järnbäralands storlogemöte med gradgivningar i samtliga SL grader.
Vid storlogens ÄK under fredagskvällen inbjöds logens bröder till en brödramåltid, allt exemplariskt ordnat av vårt FU. Festlighetsutskottet samt jägarbröder bistod med maten under storlogemötet. En utsökt tvårätters middag där tjälknöl på älg och potatisgratäng var huvudrätten.

Vår traditionella åminnelse i ny coronaanpassad form 2020

Torsdagen den 22 oktober genomförde logen en coronaanpassad åminnelse för våra bortgångna bröder. Den här gången träffades vi i Ulrika Eleonora kyrka för en stunds kontemplation. Vacker orgelmusik framfördes av Eva Björk, församlingens musiker. Efter en fin stund i kyrkan fortsatte kvällen i logelokalen där det dukats upp för den traditionsenliga ärtsoppan. Placeringen var coronasäkrad och de drygt 20 bröder som deltog lät sig väl smaka av förtäringen och njöt av den gemytliga stämning som spreds bland borden. Stort tack till bröderna Anders Uddén och Mats Hedman för den välsmakande soppan.
Bilder från detta tillfälle kommer att finnas i ett bildgalleri som du finner under sidan Alirbröder inom kort.

Ämbetsmannainstallation

Torsdag den 8 oktober – genomförde Storlogen Järnbäraland ämbetsmannainstallation i logen Alir. Installationen genomfördes med en anpassad ritual för att säkerställa att FHM riktlinjer kunde följas. Det blev trots det rådande läget en mycket högtidlig och värdig installation och jag vill rikta ett särskilt tack till Alirs SL-ämbetsmän Lars Kjellgren, Erik Björk och Per-Olov Persson. 
Efter mötet intogs en brödramåltid under trevliga och distanserade former. Den här kvällen hjälpes alla bröder åt med kassa, bar, servering, disk och städ på ett broderligt och trevligt sätt, allt för att kunna säkerställa hälsoaspekterna.  
Vi nya ämbetsmän och funktionärer hoppas att vi snart kan ses i lunden igen och ser fram emot en spännande ämbetsperiod där vi hoppas kunna bjuda på trevlig och broderlig samvaro både i och utanför lunden! 

För perioden 2020 – 2022 består Alirs ämbetsmannakår av följande personer:

ÄMBETSMÄN
ÄÄ Anders Uddén 070-632 54 64 anders@cramler.se
MÄ Andreas Sjölin
Skr Andreas Olsson
Skm Jan-Erik Olsson
M Tommy Säfström
IV Örjan Fors
YV Ulf Johansson
LV Bengt Uppvall
Org Niclas Brodin
Ark Sven-Erik Olsson
TjoÄ Lars Ekengren


Automatiskt genererad beskrivning
Logens Ädelärk tackar sina nyinstallerade ämbetsmän efter denna speciella och vackra coronaanpassade installation